Partner serwisu
Pasażer i linie lotnicze

Smaki z Gwiazdką Michelin w LOT Business Class

Dalej Wstecz
Data publikacji:
09-09-2025
Ostatnia modyfikacja:
09-09-2025
Tagi geolokalizacji:
Źródło:
Polskie Linie Lotnicze LOT

Podziel się ze znajomymi:

Polskie Linie Lotnicze LOT wprowadziły do swojej oferty wyjątkową usługę, która przenosi doświadczenia podróży na jeszcze wyższy poziom. Wszyscy pasażerowie LOT Business Class na rejsach dalekodystansowych z Warszawy mają teraz możliwość delektowania się daniem głównym przygotowanym przez Bartosza Szymczaka, szefa kuchni restauracji Rozbrat 20, wyróżnionej prestiżową Gwiazdką Michelin, będącą Ambasadą Krug. „Smaki z Gwiazdką Michelin w LOT Business Class” to kolejna nowość w ofercie pokładowej z segmentu premium, odpowiadająca na oczekiwania najbardziej wymagających podróżnych.

Z myślą o potrzebach pasażerów, PLL LOT konsekwentnie rozwijają swój produkt pokładowy, wyznaczając nowe standardy usług. Oferta wyboru z zakresu Business Class Fine Dining Menu, we współpracy z restauracjami z przewodnika Michelin, to nie tylko podnoszenie jakości podróży, ale także promowanie Polski jako miejsca wyjątkowych doświadczeń kulinarnych. Jako ambasador Polski na świecie, narodowy przewoźnik tworzy przestrzeń, w której smaki stają się elementem i wizytówką polskiej gościnności.

– Rozwój oferty pokładowej w PLL LOT to dla nas strategiczny kierunek, w którym konsekwentnie stawiamy na unikalne doświadczenia podróży. Smaki z Gwiazdką Michelin w LOT Business Class to nie tylko podniesienie jakości i prestiżu naszej oferty – to także sposób, w jaki prezentujemy polską gościnność i kulturę kulinarną na świecie. Wierzymy, że podróż powinna inspirować na każdym etapie – nie tylko poprzez miejsce docelowe, ale także przez drogę i jej wyjątkowe aspekty, których zasmakować mogą pasażerowie na pokładach naszych samolotów. Dlatego oferujemy rozwiązania, które łączą komfort z niezapomnianymi doznaniami kulinarnymi – mówi Izabela Leszczyńska, Dyrektor Biura Rozwoju Produktu i Customer Experience PLL LOT.

Zamówienie na danie główne należy złożyć najpóźniej 24 godziny przed podróżą – na etapie rezerwacji biletu lub później, poprzez zakładkę „Zarządzaj rezerwacją”, w LOT Contact Center, u agentów sprzedaży oraz na lotnisku.

Kulinarny kunszt, precyzja detalu i smaku

Nowa oferta PLL LOT obejmuje starannie skomponowane dania główne, przygotowane w oparciu o najwyższe standardy sztuki kulinarnej. Pasażerowie mają możliwość wyboru jednego dania spośród czterech wykwintnych kompozycji:

  • Łosoś z krokietem z krewetką i sosem z papryki - łosoś sous-vide, krokiet z krewetką, pure z cukinii z bazylią oraz aksamitny sos z pieczonej papryki.
  • Beef bourguignon z młodymi warzywami i winem - długo duszona wołowina w burgundzie z młodymi ziemniakami i glazurowaną marchewką.
  • Zrazy cielęce z jabłkiem z warzywami - cielęcina z konfitowanym jabłkiem w sosie smardzowym z marynowanymi warzywami.
  • Lasagna z ricottą i szpinakiem - lasagna z ricottą i szpinakiem pod lekkim beszamelem na kremowym sosie z pomidorów.

    – Zdobycie gwiazdki Michelin oraz zaufanie jakim obdarzył nas jeden z najlepszych domów szampańskich na świecie Krug, tworząc Rozbrat 20 Ambasadą Krug, jest dla mnie wielkim wyróżnieniem i jednocześnie zobowiązaniem, do bycia jeszcze lepszym każdego dnia. To również wielka szansa na pokazanie gościom z zagranicy, że polska gastronomia wkroczyła do świata najlepszych restauracji. Dzisiaj, moje wielkie marzenie o pokazaniu polskiej gastronomii szerokiej, międzynarodowej publiczności stało się faktem. Mamy czym się pochwalić i dzięki współpracy z PLL LOT i POT, zainteresowanie naszą kuchnią, ale też kulturą i tradycją z pewnością wzrośnie. Na 10 000 metrów, będziemy pokazywać i dawać do spróbowania jak smaczna, nowoczesna i wyjątkowa jest polska kuchnia. To innowacyjne rozwiązanie jest szansą dla nas wszystkich – podkreśla Bartosz Szymczak, współwłaściciel i szef kuchni Rozbrat 20.

    Usługa realizowana jest we współpracy z Polską Organizacją Turystyczną - Partnera Michelin Guide. Partnerstwo to umożliwi w przyszłości rozszerzanie oferty o kolejne restauracje z przewodnika Michelin, aby jeszcze pełniej promować bogactwo polskiej sceny kulinarnej.

    – Turystyka kulinarna to trend, za którym podążają turyści z całego świata. Polska ma niezwykle bogatą kuchnie opartą na unikatowych lokalnych produktach. Chcemy, aby podróżni korzystający z usług PLL LOT kojarzyli Polskę jako idealną destynacje kulinarną, w której poznają smaki, do których będą często chcieli wracać. Razem z PLL LOT budujemy wizerunek Polski jako nowoczesnego i atrakcyjnego kraju – Agnieszka Walawender, Dyrektor Departamentu Marketingu Polskiej Organizacji Turystycznej

    Oferta dań autorstwa Bartosza Szymczaka, szefa restauracji Rozbrat 20, obowiązuje do 31 stycznia 2026 roku.
  • Tagi geolokalizacji:

    Podziel się z innymi:

    Pozostałe z wątku:

    LOT: Marrakesz zyskał dodatkowe loty

    Pasażer i linie lotnicze

    LOT: Marrakesz zyskał dodatkowe loty

    Mateusz Kieruzal 29 sierpnia 2025

    PLL LOT: Tak będą wyglądały wnętrza airbusów A220 (zdjęcia)

    Pasażer i linie lotnicze

    Dodatkowe rejsy LOT do Seulu z Warszawy

    Pasażer i linie lotnicze

    Dodatkowe rejsy LOT do Seulu z Warszawy

    Mateusz Kieruzal 22 sierpnia 2025

    Zobacz również:

    LOT poleci do Stavanger

    Pasażer i linie lotnicze

    LOT poleci do Stavanger

    Mateusz Kieruzal 03 września 2025

    PLL LOT: Tak będą wyglądały wnętrza airbusów A220 (zdjęcia)

    Pasażer i linie lotnicze

    LOT: Kolejne rekordy i już ponad 6,5 mln pasażerów od początku roku

    Pasażer i linie lotnicze

    Pozostałe z wątku:

    LOT: Marrakesz zyskał dodatkowe loty

    Pasażer i linie lotnicze

    LOT: Marrakesz zyskał dodatkowe loty

    Mateusz Kieruzal 29 sierpnia 2025

    PLL LOT: Tak będą wyglądały wnętrza airbusów A220 (zdjęcia)

    Pasażer i linie lotnicze

    Dodatkowe rejsy LOT do Seulu z Warszawy

    Pasażer i linie lotnicze

    Dodatkowe rejsy LOT do Seulu z Warszawy

    Mateusz Kieruzal 22 sierpnia 2025

    Zobacz również:

    LOT poleci do Stavanger

    Pasażer i linie lotnicze

    LOT poleci do Stavanger

    Mateusz Kieruzal 03 września 2025

    PLL LOT: Tak będą wyglądały wnętrza airbusów A220 (zdjęcia)

    Pasażer i linie lotnicze

    LOT: Kolejne rekordy i już ponad 6,5 mln pasażerów od początku roku

    Pasażer i linie lotnicze

    Kongresy
    SZKOLENIE ON-LINE
    Śledź nasze wiadomości:
    Zapisz się do newslettera:
    Podanie adresu e-mail oraz wciśnięcie ‘OK’ jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na:
    • przesyłanie przez Zespół Doradców Gospodarczych TOR sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, adres: Sielecka 35, 00-738 Warszawa na podany adres e-mail newsletterów zawierających informacje branżowe, marketingowe oraz handlowe.
    • przesyłanie przez Zespół Doradców Gospodarczych TOR sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, adres: Sielecka 35, 00-738 Warszawa (dalej: TOR), na podany adres e-mail informacji handlowych pochodzących od innych niż TOR podmiotów.
    Podanie adresu email oraz wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Podającemu przysługuje prawo do wglądu w swoje dane osobowe przetwarzane przez Zespół Doradców Gospodarczych TOR sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, adres: Sielecka 35, 00-738 Warszawa oraz ich poprawiania.
    Współpraca:
    Rynek Kolejowy
    Transport Publiczny
    Rynek Infrastruktury
    TOR Konferencje
    ZDG TOR
    ZDG TOR
    © ZDG TOR Sp. z o.o. | Powered by BM5
    Zamknij