Linie Air France kontynuują wdrażanie nowej odsłony klasy pierwszej La Première, zaprezentowanej wiosną br. Przewoźnik zaoferuje najnowsze kabiny na czterech nowych trasach: do Tel Awiwu, Bostonu, Atlanty i Houston. Francuska linia sukcesywnie wyposaża kolejne boeingi B777-300ER w nowy produkt, który docelowo ma całkowicie zastąpić dotychczasową ofertę do końca 2026 r.
Nowe trasy z La PremièreW kolejnych miesiącach nowa klasa pierwsza AF pojawi się na czterech następnych połączeniach międzykontynentalnych realizowanych z Paryża. W najbliższym czasie La Première dostępna będzie na rejsach do:
- Tel Awiwu – AF962/AF963 (od 15 grudnia br.)
- Atlanty – AF030/AF031 (od 29 marca 2026 r.)
- Bostonu – AF334/AF333 (od 20 lipca 2026 r.)
- Houston – AF098/AF099 (od 6 lipca 2026 r.)
Od lata 2026 r. nowa kabina La Première będzie oferowana łącznie na 14 trasach z paryskiego hubu Air France, m.in. do Abidżanu, Dubaju, Los Angeles, Miami, Nowego Jorku (JFK), San Francisco, São Paulo, Singapuru, Tokio (Haneda) oraz Waszyngtonu.
Przewoźnik zapowiedział, że do lipca 2026 r. wszystkie rejsy do Nowego Jorku (JFK) i Los Angeles będą realizowane samolotami z nową klasą pierwszą, natomiast do końca 2026 r. nowy produkt w całości zastąpi dotychczasową wersję La Première.
Więcej przestrzeni i nowa konfiguracja kabinyNowa La Première oferuje o 25 proc. większą przestrzeń dla pasażera – powierzchnia przypadająca na jedno miejsce wynosi niemal 3,5 m². Każda z kabin zaprojektowana została jako indywidualny „podniebny salonik” z dostępem do pięciu okien. Na wyposażeniu znajdują się osobny fotel oraz szezlong, które po rozłożeniu tworzą pełnowymiarowe łóżko o długości dwóch metrów.
Produkt został zaprojektowany z myślą o dalszym wzmocnieniu pozycji Air France w segmencie premium na kluczowych trasach dalekodystansowych. Pisaliśmy o tym w artykule "
Air France: Nowa klasa pierwsza La Première (zdjęcia)".
Oferta gastronomicznaElementem uzupełniającym nową klasę premium pozostaje rozbudowana oferta gastronomiczna. W sezonie zimowym menu La Première przygotowywane jest przez Anne-Sophie Pic, szefową kuchni wyróżnioną trzema gwiazdkami Michelin. Ofertę deserową uzupełniają propozycje autorstwa Claire Heitzler, uznanej przez przewodnik Gault & Millau za cukierniczkę roku 2013.
Nowa La Première pozostaje kluczowym elementem strategii Air France w segmencie najwyższej jakości usług, łącząc zwiększony komfort podróży z personalizowaną obsługą na pokładzie.