Partner serwisu

Singapore Airlines otwierają restaurację w Airbusie A380

Emilia Derewienko 29.09.2020

Singapore Airlines otwierają restaurację w Airbusie A380
fot. Singapore Airlines
Tylko przez dwa dni, 24 i 25 października, Super Jumbo linii Singapore Airlines będzie gościł swoich pasażerów, zmieniając się w szykowną, dwupoziomową restaurację.
Singapore Airlines tymczasowo zamieni jeden ze swoich uziemionych Airbusów A380 w restaurację. W ramach programu Discover Your Singapore Airlines, goście będą mogli zarezerwować miejsce i zjeść posiłek w uziemionym obecnie, z powodu pandemii koronawirusa, Super Jumbo. Samolot jest zaparkowany na singapurskim lotnisku Changi.

Lokalne i międzynarodowe dania

Linie nie określiły, ile będzie kosztować pobyt w tej wyjątkowej restauracji – bilety na wydarzenie, które odbędzie się w weekend 24-25 października, trafią do sprzedaży w internetowej witrynie KrisShop linii lotniczej dopiero 12 października. Wiadomo jedynie, że klienci będą mogli wybrać klasę kabiny.

W menu znajdą się niektóre z charakterystycznych dla linii lotniczych dań kuchni międzynarodowej, takie jak Lobster Thermidor (francuskie danie, składające się z homara – przyp. red.), a także wybór ulubionych dań z lokalnego menu Peranakan, kuchni malajskich imigrantów z Chin, zaprojektowanego przez uznanego singapurskiego szefa kuchni, Shermaya Lee. Będą również dwa bezpłatne napoje alkoholowe i dostęp do innych napojów.

Singapore zaoferują także ekskluzywną wycieczkę przed lunchem w A380, a wszyscy goście otrzymają zniżki w KrisShop wraz z „torbą z gadżetami z limitowanej edycji i dodatkowymi prezentami, jeśli pojawią się w tradycyjnym stroju”.

Jedzenie pokładowe z dostawą do domu


To jednak nie wszystko. Linie zapewniają, że aby skosztować kuchni Singapore Airlines, klienci nie będą musieli fatygować się na lotnisko. Od 5 października to Singapore Airlines przylecą do klienta. „Usługa konsjerża personelu pokładowego” umożliwia wybór dań spośród dziesięciu menu tematycznych, obejmujących dania pierwszej klasy i klasy biznes, które dotrą do drzwi potencjalnego pasażera wraz z winem lub szampanem z piwnicy singapurskich linii.

Niektóre pakiety obejmują również naczynia stołowe Wedgwood linii lotniczej czy zestawy przyborów toaletowych Lalique. Doznania kulinarne można opłacić gotówką lub za pomocą mil KrisFlyer.

W ostatnie dwa październikowe weekendy linia lotnicza zorganizuje wycieczkę za kulisami swoich obiektów szkoleniowych i zaoferuje sesje na symulatorze lotu, degustacje wina, udział w „warsztatach pielęgnacyjnych” personelu pokładowego, a także zaoferuje zakup popularnych na pokładzie samolotu posiłków.


Podziel się ze znajomymi:
Komentarze:
Zobacz też
Najnowsze wiadomości
Polecane wiadomości
Praca
Bądź na bieżąco:
© 2016 ZDG TOR Sp. z o.o. | Powered by PresstoCMSKontakt
Pełna wersja strony